Keresés

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Örökpanorámás, többgenerációs családi ház eladó tulajdonostól Pilisszentlászlón.

Általános leírás

A ház szinteltolásos módszerrel épült, így az épület és hét szintje belesimúl a viszonylag meredek, hegyoldali, aszfaltozott útról megközelíthető telekbe. A nettó 276 m2-es házban van egy 54 m2-es garázs, ahol egy terepjáró, egy családi autó és a télre való fa is könnyen elfér, és, mivel az épületgépészet itt működik, egy állandó 15 fok feletti hőmérséklet van biztosítva a téli hónapokban is.

Feljebb egy fél szinttel található egy fűtött, 17 m2-es mosókonyha-tároló, konyhapulttal, kétmedencés mosógatóval és mosógépcsatlakozóval.

Egy egész szinttel feljebb van a ház fő lakószintje, ide nyílik a főbejárat a tornácról a folyósóra, ahonnan egy pár lépésre van az osztott szintű, 54 m2-es kertkapcsolatos konyha-nappali, a 4 m2-es kisfürdő és a 12 m2-es dolgozószoba. Ezen a szinten van a különbejáratú, 24 m2-es nagymama-lak is (egy szoba+fürdő).

Egy fél szinttel feljebb egy 14 m2-es hálo, innen, megint egy fél szinttel feljebb a fő háló szint található, két igen nagy hálószobával és egy világos zuhanyzós-kádas fürdővel. E szint felett van egy padlástér, ami hálószobává alakítható.

Műszaki rész:

Főfalak: 30 cm-es Ytong tégla + 10 szigetelés

Közfalak: 10 cm-es Ytong tégla

Födémek: 20 cm-es monolit vasbeton

Padlóburkolatok: fő lakószint: olajozott antik tégla, hálószintek: Heuga szönyeg csempe

Ablakok: szibériai vörösfenyő kerettel, 1,1 K-s üvegezéssel. a tetőtérben nagy Velux tetőablakok.

Fütés: hagyományos, Vass Zoltán féle búbos kemence, ami egy 1.5 m3 puffertárolón keresztül füti a teljes ház lakórészeire kiterjedő padlófütéscsöveket.

A használati melegviz egy 300 literes szolár bojlerből jön. Ezt ejjeli áram, a puffertárolóban lévő melegíz vagy a könnyen kialakítható napkollektor rendszert fütheti. A napkollektor rendszer kialakítása a ház építésekor kezdődött. A speciális szigeteléssel ellátott rézcsövek és kábel be vannak építve a garázstól a tetőig, lényegében csak a kollektorok és a vezérlő hiányzik.

A fenti adotottságok köszönhetően a ház rezsie igen alacsony a méretéhez képest. Egész évre vetítve 50 ezer ft/hó (víz, villany, tüzifa).

Kert/kint:

A házhoz érkezve látjuk a címeres tégla oszlopból és akácdeszkából készült kerítést és nagykaput. A feljárati támfal is akác pallókból épült. A kapu és garázs közötti betonozott udvarban könnyen elfér három autó. Innen egy tölgy lépcsőn jutunk fel a szintén tölgy pallókból épített nyugatra néző teraszra, ahonnan egy másik lépcsőn a tornácra és a ház főbejáratához.

Hátul szintén van akác támfal, de ennek teljes elkészülsége csak 2018 tavaszára várható.

A kertben van több nagy tölgy- és juharfa, valamint erdei cseresznye, diófa, vadkörte. Mindez egy ősréten, amit tavasztól számtalan vadvirág tesz igazán vadregényessé.

Irányár: 55 millió Ft

>English description available here<